ehdwuld'un dediği gibi, aslında ölmemiş olmaları, sadece lehim bağlantılarının kopmuş olması ve onarım girişiminin doğru yapılmamış olması tamamen mümkün.
Binlerce manyetik ve yüzlerce Duncan manyetik takmış biri olarak profesyonel görüşümü sunuyorum. İsterseniz, daha fazla zamanım varken yıllar önce yazdığım tuhaf kablolama şemalarıma ve önceki sorun giderme yazılarıma bakabilirsiniz. Çalıştığınız luthierlerin açıklamaları ve davranışları, elektronik tamir konusunda güvenilir kaynaklar olmadıklarını gösteriyor.
İki şey göz ardı ediliyor.
Birincisi, mütevazı görüşüme göre, Seymour Duncan'ın aynı siparişte arızalı bobinli iki Antiquity Strat manyetiği göndermiş olma ihtimali sıfır. Arızalı bir Duncan manyetiği almak çok nadirdir. Arızalı bir Antiquity veya diğer üst düzey, küçük partili manyetiği almak daha da nadirdir. Aynı siparişte iki tane almak... belki istatistiksel olarak %0,000000000000000001 ihtimal diyebilirsiniz. Ben sıfır diyorum.
İkincisi, kamyonetlerin taşıma sırasında ne kadar kolay hasar görebileceğini göz ardı ediyorsunuz. Gördüğüm tek şey, uçakta bir sırt çantasında taşındıkları ifadesi. Arkadaşınız, kamyonetlerin kendisinde bulunduğu her dakikanın tam bir kaydını verdi mi? Çanta soğuk bir araba bagajında çok uzun süre mi kaldı? Yetersiz personel bulunan bir havaalanında uçuş beklerken yerde otururken tekmelendi mi? Sızdıran bir su şişesinin yanına mı sıkıştırıldı? Bunların hepsi, bir kamyoneti kolayca tahrip edebilecek gerçek şeyler, ama asla bilemeyeceksiniz.
Alıcılarınızın hasar görmesi talihsiz bir durum ve tamir masraflarını karşılamanız ve tamir için beklemeniz gerekecek. İnsanları bunların "kusurlu" olduğuna ikna etmeye çalışmanın bir anlamı yok. Okyanus aşırı bir yolculuktan sonra çalışmadıklarına dair kanıt sundunuz. Bu, arızalı veya çalışmayan ürün olmakla aynı şey değil. Bunu bilmek için ABD'ye taşınmadan önce birilerinin bunları açıp test etmesi gerekirdi, bunu başka türlü açıklayamıyorum.